Da Molde spilte seriekamp borte mot Sandnes Ulf 12. mai, havnet Tommy Høiland ufrivillig i armene til Molde-manager Ole Gunnar Solskjær. Spissen hadde litt for stor fart etter en duell, og klarte ikke å stoppe før Solskjær strakk ut to hjelpende hender.

Etter kampen sa Høiland at Solskjær var det store barndomsidolet hans, mens Molde-manageren svarte:

— Jeg husker godt Tommy fra tiden da han var på talentakademiet for mange år siden. Han er en godgutt, sa Solskjær.

Ordknapp Høiland

Spissen har bare et halvt år igjen av kontrakten med Sandnes Ulf, og har allerede takket nei til tilbudet om å forlenge med de lyseblå.

— Jeg trives godt i Sandnes Ulf og har hatt god utvikling, men tilbudet jeg fikk var ikke godt nok, forklarer Høiland.

Med bare et halvt år igjen av kontrakten i Sandnes Ulf, står Høiland nå fritt til å forhandle og skrive under for hvilken som helst annen klubb. En interessert klubb trenger ikke en gang underrette Sandnes Ulf om at de snakker med Høiland.

Etter det Aftenbladet kjenner til, skal det nå være kontakt mellom Molde og Høiland. Dersom partene blir enige, kan et klubbytte finne sted allerede når overgangsmarkedet åpner 15. juli. Men da må Molde komme til enighet med Sandnes Ulf om pris.

— Dette har jeg ingen kommentar til. Du må snakke med agent Jim Solbakken, sier Høiland.

— Jeg ønsker ikke å kommentere dette nå, men jeg kan bekrefte at det er bevegelse rundt Høiland, sier Jim Solbakken.

Vil ha Høiland med videre

Sandnes Ulfs klubbleder, Tom Rune Espedal, vil heller ikke kommentere om Molde har vist interesse for 24-åringen. Han bekrefter at det har vært noen løse henvendelser, men påpeker at det kan være samtaler mellom Høiland og andre klubber uten at Sandnes Ulf er informert om det.

Espedal understreker at de ønsker å komme til enighet med Tommy Høiland om en forlengelse, men at klubben har satt seg i en vanskelig situasjon på bunnen av eliteserietabellen.

— I kontraktene må vi ta høyde for at vi kan rykke ned. Dersom det skulle skje, barberes de økonomiske betingelsene med en avtalt prosentsats. Når det gjelder Høiland, vil vi ta en ny prat med Jim Solbakken, sier Espedal.

I tillegg til Høiland, har både Aslak Falch og Steinthor Thorsteinsson kontrakter som løper ut etter inneværende sesong.