Tor Kristian Karlsen var ikke sportsdirektør i Fredrikstad lenge, men han sørget for å sikre klubben en solid tilvekst før han tok sin hatt og dro. I hjemlandet Costa Rica blir Celso Borges ansett for å være en av landets beste spillere, og er følgelig selvskreven på landslaget.

I Norge har publikum tidvis sett noe av costaricaneren storhet, men noe bortgjemt på det nest øverste nivået i Norge har det blitt så som så med avisoverskrifter for en av Fredrikstads største i profiler.

Scoret et perlemål

I fredagens kvalikkamp mot Løv-ham var det liten tvil om hvem som var på alles lepper. Celso Borges skulle spille hovedrollen i Fredrikstads jakt på en plass i det øverste selskap.

Etter å ha blitt presset bakover på banen av et gode gjester tok Fredrikstad over midtveis i den første omgangen.

Gunnar Heidar Thorvaldsson var sikkerheten selv da han banket inn 1-0 etter et fint innlegg av Amin Askar. Fredrikstad jaget 2-0 scoringen, men måtte finne seg i å gå til pause på stillingen 1-0

Da Løv-hams Fredrik Haugen la Fredrikstads Roger Risholt i bakken 25 meter fra målet tenkte aristokratenes trener Tom Freddy Aune sitt:

— Jeg ropte til de andre på benken at det var for langt hold til å skyte direkte.

- En stjerne

Aune var glad han tok feil, for Borges klemte inn 2-0 etter et perfekt treff der ballen føyk som et prosjektil i krysset.

- Beinet til Celso Borges er verdt mye, men som person og lagspiller er han enda mer verdt. Han er en stjerne, sier FFK-treneren.

Hovedpersonen selv var forståelig nok en fornøyd mann etter kampen:

— Vi spiller nervøst de første 15 minuttene, men så begynner vi å vinne dueller på midten. Vi spiller smart, med aggressivitet og i dag bidrar alle til seieren. Dette var en viktig jeg håper at vi kvitt nervøsiteten foran neste kamp.

Borges kunne også betrygge tilhengerne med at han ikke kommer til å spille landskampen for sitt Costa Rica denne uken.

- Jeg blir her, uttalte costaricaneren etter kampslutt vel vitende om at fortsettelsen blir meget spennende for både han og hans lagkamerater i Fredrikstad.

Kampen var den første i opprykkskvalifiseringen. Fredrikstad skal nå spille opprykksfinale over to kamper mot vinneren av kampen mellom Hønefoss og Ranheim.

- Selv om Løv-Ham presser oss i innledningen og avslutningen av kampen synes jeg ikke vi vinner ufortjent, sier Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune.

Se høydepunktene fra kampen her:

Fredrikstad — Løv-Ham: Høydepunkter