Bilmerket Audi vurderer nå om de skal fortsette det videre sponsoravtalen med Northug.

— Det som har skjedd er ikke forenlig med våre verdier. Ethvert samarbeid vi inngår omhandler profesjonalitet og omtanke for begge merkevarer, og dette er ikke et eksempel på det. Det er en trist dag, og en alvorlig og kjedelig hendelse, sier kommunikasjonssjef i Audi i Møller Gruppen, Marius Tegneby.

Marius Tegneby i Audi. Foto: Møller Gruppen

Kan måtte erstatte bilen

Bilen Petter Northug krasjet i høy hastighet etter å ha kjørt med promille natt til søndag, var leaset etter avtale med Audi, som også er sponsor for skiløperen.

Den aktuelle bilen er en Audi A7 med 204 hestekrefter, med en verdi til ganske nøyaktig én million kroner. Avtalen med Audi er slik at Northug leaser bilen fra bilmerket, og som fører er han i utgangspunktet er erstatningspliktig for skadene som er påført.

— Det er visse regler som gjelder ut fra at bilen var leaset fra oss, og ansvaret ligger på brukeren. Før vi kan vurdere et eventuelt erstatningskrav, må vi ta en nærmere besiktigelse, og få forsikringsselskapet på banen, sier Tegneby.

Vurderer å bryte avtalen

Kommunikasjonssjefen bekrefter at Audi vil vurdere om de skal fortsette avtalen med Northug eller ikke.

— Det som har skjedd er helt klart ikke forenlig med intensjonen med avtalen. Nå skal de rundt Petter også få litt tid etter det som har skjedd, men vi vil i løpet av kort tid avgjøre hva vi skal gjøre, forteller Tegneby.

- Har dere en exit-klausul i kontrakten?

— Jeg sitter ikke med kontrakten foran meg, men som sagt er dette ikke i det hele tatt forenlig med intensjonen i avtalen, sier Tegneby.