Martin Johnsrud Sundby (31) kom på 2.-plass og utlignet legenden Gunde Svans antall pallplasser i langrennsverdenscupen lørdag.

Både Sundby og Svan har 46 pallplasser etter Sundbys 15 kilometer i fri teknikk i tsjekkiske Nove Mesto na Morave lørdag. Bjørn Dæhlie har flest med 81 pallplasser.

— Følte meg litt småseig

Sundby gikk lørdag sitt første renn siden utklassingen i Tour de Ski. På 15 kilometeren i friteknikk, så det en stund ut til at 31-åringen skulle fortsette der han slapp i italia.

Men Maurice Magnificat skulle til slutt vise seg å være for sterk, og Martin Johnsrud Sundby måtte ta til takke med en andreplass.

– Det var ikke noen særlig sprut i dag, og jeg følte meg litt småseig. Jeg åpnet nok i det hardeste laget, og jeg måtte roe meg ned på den andre runden, sa Sundby til NTB.

– Men noen sprekk var det ikke snakk om? Det så ikke veldig seigt ut på TV-bildene?

– Det var slik jeg følte meg, men for all del, det var et godt løp. Jeg fikk bank av en franskmann, og det var helt greit. Både han og det franske laget har vært gode i lang tid, og det var morsomt at de endelig fikk en seier. Jeg gleder meg til fortsettelsen, og kanskje framfor alt til femmila i Holmenkollen. Dette var en god start på resten av sesongen, sa Sundby.

Tapte sekunder etter god start

I snøvær passerte Sundby på raskeste tid etter 3,5 kilometer. Ved neste passering, ved 10,5 kilometer hadde nordmannen tapt til Jevgenij Belov, men passerte 3.7 sekunder foran russeren. Like etter kom franske Maurice Magnificat og gikk inn i tet, 10.1 sekunder foran Sundby.

Ved 13,5 kilometer gikk igjen inn til passering i tet, denne gangen 6,8 sekunder foran en annen russer, Sergej Ustyugov. Maurice Magnificat gikk inn i tet like etterpå, men hadde tapt tre skunder til Sundby, og dermed ble det spennende inn mot mål.

I mål gikk Sundby inn 2,2 sekunder for Ustyugov i tet, men like bak kom franske Magnificat. Han var til slutt i egen klasse, og gikk i mål 10.8 sekunder foran nordmannen som har vært suveren så langt i sesongen.

Finn Hågen Krogh ble nest beste nordmann med sin femteplass. Marthias Rundgreen ble nummer 12. Petter Northug valgte å stå over helgens verdenscupstevne i Tsjekkia.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her: