Egil Kristiansen og Siegfried Mazet er nye norske skiskyttertrenere. - Et kupp å få tak i begge, sier sportssjef Morten Aa Djupvik. Egil Kristiansen og Siegfried Mazet er nye norske skiskyttertrenere. - Et kupp å få tak i begge, sier sportssjef Morten Aa Djupvik. Foto: KURT B.M. HAUGLI

Norges nye trener sa nei til Sverige

Forlot Martin Fourcade, kommer til Norge.

OLYMPIATOPPEN: I går ble suksesstreneren for franske skiskyttere Siegfried Mazet presentert sammen med Egil Kristiansen som nye trenere for norske skiskytterherrer. Mazet får hovedansvaret for skytingen, Kristiansen for langrenn. Nordmannen skal ha det siste ordet.

— Jeg sa nei til Sverige da jeg ble spurt. Men nå var tiden inne, fortalte Siegfried Mazet til Aftenposten etter at han ble presentert i går ettermiddag på Olympiatoppen i Oslo.

Tok kontakt i fjor

Martin Fourcade på toppen av pallen i Holmenkollen. Slik vi har sett han de siste sesongene. Foto: NTB Scanpix

Sportssjefen for skiskytterne, Morten Aa Djupvik, forteller at han lenge har vært i kontakt med Mazet. Allerede i fjor sommer ringte han første gang til den treneren for et fransk lag med suksess. Den gang ble det ikke aktuelt. Men når Djupvik i vinter nok en gang tok kontakt, var 38-åringen fra Vallance mer klar for å ta over i Norge.Dermed mister verdens beste skiskytter de siste årene, Martin Fourcade, sin trener.

— Martin synes det er synd at jeg drar, men han forstår meg også. Jeg har vært lenge med det franske laget og jeg hadde lyst til å prøve meg utenfor Frankrikes grenser. Jeg ser virkelig frem til dette.

Fra langrenn til skiskyting

Han var ikke den eneste treneren i verdensklasse som ble presentert i går ettermiddag. Det kom som en overraskelse da suksesstreneren bak Therese Johaug og Marit Bjørgen sa takk for seg etter sesongen. Egil Kristiansen var ikke arbeidsledig lenge.

— Det blir en morsom og interessant utfordring for meg, sier Egil Kristiansen som er sikker på at han langrennsmessig har noe å tilføre det norske laget. .

Han er klar for noe helt nytt etter å ha vært hovedtrener for norske langrennsjenter i 10 år.

- Et kupp

Morten Aa Djupvik som selv var trener for norske langrennsløpere, har nå hentet to mann som han kjente godt fra før. I fjor fikk han med seg dametrener Steinar Mundal. Nå var det Egil Kristiansen.

— At vi har klart å få med oss både Egil Kristiansen og Siegfried Mazet som erstattere for Egil Gjelland og Ola Ravald, ser jeg på som et kupp. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle klare å få begge med på laget, sier Morten Aa Djupvik.

De to nye trenerne vil få med seg dagens skytetrener Geir Ole Steinslett. Han har vært tilknyttet laget i en årrekke allerede og blir det som Morten Aa Djupvik kaller kontinuitetsbæreren på trenersiden.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det drikkes champis, spilles trompet, Leicester hylles og en idiotisk regel sages: