Det er neppe tilfeldig at tittelen gir assosiasjoner til filmer om svenske hundreåringer som gjør ditt og datt. Men «Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et IKEA-skap» har også mye til felles med «Slumdog Millionaire».

Aja (spilt av Dhanush, et kjent navn innen indisk film) er fattiggutten fra Mumbai som reiser til Europa for å finne faren sin og blant mye annet blir forelsket i Paris, arrestert i London, venn med en filmstjerne i Roma og sittende fast i en flyktningeleir i Libya med kofferten full av penger.

Dette er kort sagt en fargerik historie. Dessverre sliter regissør Ken Scott («Delivery Man») med å finne den rette balansen mellom løssluppen humor – klart morsomst: en sekvens med noen syngende og dansende britiske politifolk – og et ønske om å si noe om hvordan det er å befinne seg aller nederst på rangstigen her i verden.

«Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et IKEA-skap» har noen fine øyeblikk og er ingenting om ikke sympatisk. Til syvende og sist sitter man likevel igjen og føler seg like klok.