Komitéleder Martin Kolberg (Ap) opplyser at det skal åpnes høring både om de lengeværende asylbarna og om den betente sykehussaken i Møre og Romsdal.

— Brevet vi har fått fra Høie, gir ikke godt nok svar. Vi har også spørsmål om kommunikasjonen mellom helseforetakene i denne saken, sier Kolberg til NTB om sykehussaken.

Like før jul gikk styrene i både det lokale og det regionale helseforetaket inn for å bygge et nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal i Molde. I et foretaksmøte gikk også Høie inn for Molde fremfor Kristiansund. Han ble flere ganger spurt om å informere Stortinget om hvorvidt han hadde gitt uttrykk for sine preferanser i forkant av styremøtene. Mandag skrev helseministeren til komiteen at han unnlot å svare Stortinget fordi han mente det kunne ha en uheldig virkning på behandlingen av saken i de to helsestyrene.

Om asylbarnsaken sier Kolberg at komitéflertallet «mener det kan være grunnlag for å mene» at det er forskjell på det Anundsen har sagt til Stortinget og det som er realiteten i saken.

— Han har sagt det har vært en forandring i politikken, men det er vanskelig å se denne endringen i det han nå svarer og i den øvrige dokumentasjonen, sier Kolberg. (©NTB)