Dagsavisa Cumhuriyet er en opposisjonell avis med et klart sekulært ståsted. Onsdag kom den med et firesiders bilag med utdrag fra franske Charlie Hebdos tyrkiske oversettelse, ikke inkludert forsiden som inneholder en tegning av profeten Muhammed.

Avisas kontorer i Istanbul og hovedstaden Ankara hadde politibeskyttelse onsdag på grunn av frykt for reaksjoner på publiseringen. Men torsdag melder altså tyrkisk fjernsyn at Cumhuriyet skal etterforskes for trykkingen.

Muslimske skriftlærde og ledere i Midtøsten har fordømt forrige ukes terrorangrep mot Charlie Hebdos redaksjonslokaler i Paris. Denne uken kritiserte de satiremagasinet for å ha trykket en ny tegning som forestiller profeten Muhammad.

Avbildninger av profeten er forbudt i mange tolkninger av islam, og sunnimuslimske ledere mener visuelle fremstillinger av samtlige av religionens profeter, er forbudt.

Tyrkias regjeringsparti AKP har røtter i moderat islamisme, og minst 97 prosent av befolkningen regner seg som muslimer, de aller fleste sunnier. (©NTB)