— Planen er at den skal være på plass før sommeren, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

Det siste hindringen er nå ryddet av veien etter at Luftfartstilsynet har gitt sin tillatelse. Masten kunne stå i veien for innflyvingssonen mot Kjevik.

— De har gitt sin tillatelse på visse vilkår. Det handler blant annet om at masten må ha visse type lys på seg, sier Amundsen.Telenor sendte søknad til tilsynet i september om å få sette opp masten.

Naboene ved Tjønneheia på Gimlekollen har i årevis protestert på den 19 meter høye masten. Amundsen har uttalt at han knapt har opplevd så store utfordringer og klager fra naboene over en planlagt mobilmast.

- Arrogante

— Vi mener Telenor har vært arrogante. De har ikke villet høre på argumenter om at det finnes bedre alternativer enn å plassere masten like ved en skole og barnehage, sier Kenneth Albriktsen - en av naboene.

Det har vært frykten for stråling som har bekymret mest, men også det estetiske.Han sier at de lite nå kan gjøre for å hindre masten i å komme.

— Nei, når kommunen heller ikke vil høre kan vi jo ikke gjøre mer. Det er synd, sier han.

Dårlig dekning

Dekningsdirektøren anslår at et par tusen beboere mangler, eller har dårlig dekning, i bydelen. Spesielt er beboerne rammet i nybyggerstrøket Lindtjønn, mens beboere på andre siden - de som klager - har dekning.

— Nå vil det bli mye bedre dekning rundt Gimlekollen. Vi vil montere opp for 3G og 4G-dekning, sier han.

Lettelse

Det er mange på Gimlekollen som nå er lettet over at masten kommet.

— Flere i nabolaget har dårlig dekning innendørs, sier Arild Ege i Louises Vei på Gimlekollen.

Arild Ege i Louises Vei på Gimlekollen sier mange i nabolaget nå blir glade over bedre mobildekning i området. Foto: Jarle R. Martinsen

Vi har banket på tilfeldig hos ham. Og det viser seg at akkurat her er dekningen i huset bra.— Men hos naboen sliter de. Så at masten kommer er en god nyhet, sier Ege.