Alle fire lag var på delt førsteplass i gruppe D før onsdagens avsluttende gruppekamper, og om begge kamper hadde endt uavgjort med samme sifre ville det blitt loddtrekning mellom fire lag torsdag.

Saint-Étienne-spilleren Gradel avverget det da han med scoring i det 35. minutt ga Elfenbenskysten 1-0-seier over Kamerun, som dermed er utslått.

Kevin Constant ga Guinea 1-0-ledelse over Mali med scoring på straffespark etter et kvarter. Tre minutter senere kunne Seydou Keita ha utlignet, men han misbrukte sjansen han fikk fra straffemerket.

I stedet var det Modibo Maïga som gjorde 1-1 med sin scoring tidlig i annen omgang. Flere mål ble det ikke, og de to lagene endte på delt 2.-plass etter at begge spilte 1-1 i alle sine tre kamper.

I stedet for å gå videre til ekstraomganger eller straffesparkkonkurranse, har Det afrikanske fotballforbundet bestemt at loddtrekning i Malabo torsdag avgjør hvilket av lagene som får møte Ghana i kvartfinale søndag. (©NTB)