SKIPPERTAKSFESTING: Disse jentene mener nordmenn fester vilt i perioder. Her langs kanalen. F.v. Sarah Frenker, Masje Hoe og Camilla Baonsgaard. SKIPPERTAKSFESTING: Disse jentene mener nordmenn fester vilt i perioder. Her langs kanalen. F.v. Sarah Frenker, Masje Hoe og Camilla Baonsgaard. Foto: Kristin Ellefsen

Se hva danskene synes om våre drikkevaner

Vi sjekket utestedene i Århus, og fant ingen nordmenn. Men danskene vi møtte hadde mer enn nok å si om dem.

LIKE VANER: Nick Malmros , Emil Nørgaard og Stefan Thimm synes nordmenn og dansker fester likedan, og kaster sjeldent ut nordmenn på utestedet hvor de jobber. Foto: Kristin Ellefsen
TRENDY STRØK: Langs kanalen kommer unge og gamle for å spise, drikke og hygge seg. – Vi kommer ofte hit før vi drar ut på disco, sier Camilla Baonsgaard. Foto: Kristin Ellefsen
SMILETS BY: - Dette er verdens beste by, sier Sarah Rasmussen, som har kommet til Åhrus for helgen, sammen med sine to venner, Sophie Doe og Lars Ernsten. Foto: Kristin Ellefsen

ÅRHUS: – Når de norske studentene kommer til Århus, fester de vilt i et halvt år. Men så virker det som om de får litt nok, og trenger en pause. Da hører vi lite til dem resten av studieåret, sier Sarah Frenker.

Frenker skal ut med to venninner torsdag kveld for å feire fullført utdanning. Jentene påpeker likevel at nordmenn ikke er så ille når de først får roet seg. Og at drikkevanene ikke er så forskjellige enten du er norsk eller dansk.

– Vi er ganske like når det gjelder drikkevaner tror jeg, sier venninnen Masje Hoe.

Fester i smilets by

Langs kanalen sitter unge og gamle rundt bord og drikker og prater. Vi hører lite til nordmenn, mens uttrykk som riktig dejligt og skønt går igjen.

–Dette er smilets by. Jeg elsker Århus, sier Sarah Rasmussen, som sitter og nyter en strawberry daiquiry.

Rasmussen er på ferie i Århus sammen med to venner. De synes alle Århus er verdens beste by.

– I kveld skal vi sjekke ut utelivet langs kanalen for første gang. Vi tror det kommer til å bli riktig dejligt, sier Sophie Doe.

Like på flaska

Emil Nørgaard, Stefan Thimm og Nick Malmros jobber alle tre på utestedet Bernhardt. Guttene mener at nordmenn ikke er hardere på flaska enn danskene.

Ja men, vi pleier ikke å kaste ut nordmenn av utestedet. De er like som oss dansker, og skiller seg ikke ut i alkoholinntak, sier Nørgaard.

Populær kanal

Sarah Frenker, Masje Hoe og Camilla Baonsgaard drar ofte en tur innom kanalen før de drar ut for å danse.

– Restaurantene og pubene her langs kanalen stenger ganske tidlig, så vi reiser alltid hit først for å ta oss noen drinker og ha det hyggelig. Senere drar vi videre på disco, det er gøy, sier Baonsgaard.