Myra var dypere og kaldere enn Åsulv Birkeland Stormoen hadde håpet på. Foto: Sindre Wiik
Det var tungt å komme seg opp av saula, og han var kald og stiv etterpå. Foto: Sindre Wiik
Åsulv Birkeland Stormoen skal gifte seg førstkommede torsdag. Han hevder derfor å ha holdt litt igjen. Foto: Sindre Wiik

BIRKENES: — Vil dere se litt bading? ropte Birkeland Stormoen på tur mot et gjørmehull midt i løypa.

De frammøtte tilskuerne svarte naturligvis ja, og dermed stupte Birkeland Stormoen uti - og forsvant med hele kroppen under gjørma.

— Jeg tenkte at jeg måtte skape litt action for dem som hadde tatt turen opp til myra for å se på, forklarer Birkeland Stormoen etter målgang.

Stuntet ble godt mottatt blant de drøyt ti personene som hadde gått omtrent halvannen kilometer inn til myra. For Birkeland Stormoen selv ble det en våt og kald opplevelse.

- Ikke så ille forhold

— Det var litt dypere og kaldere enn jeg hadde håpet på, og det var vanskelig å komme meg opp. Jeg ble litt kald og stiv i muskulaturen etterpå, men det gikk seg raskt til. Forholdene var ikke særlig ille i forhold til et vanlig orienteringsløp, forteller Birkenes Stormoen.Han driver til vanlig med orientering, og representerte Kristiansand Orienteringsklubb i søndagens løp.

Skadefri til bryllupet

Til tross for stupet ned i gjørmehullet, hevder orienteringsløperen at han holdt litt igjen. Han skal nemlig gifte seg førstkommende torsdag.

— Jeg måtte holde litt igjen. Jeg kan ikke risikere leggstrekk eller noen annen skade før bryllupet, forteller han.