toffen.jpg Foto: Scanpix

Duetten "Lift Me" gjorde at Sivert Høyem og Ane Brun fikk dele en spellemannpris for "årets låt" i 2006. I sommer kommer de til Supersonic Kilden hver for seg, og skal spille henholdsvis 17. og 18. juli.

toffen.jpg Foto: Scanpix

— Dette dreier seg om to av landets dyktigste artister, og Kilden vil kunne yte deres talent full rettferdighet, både akustisk og stemningsmessig, sier bookingansvarlig i Supersonic Kilden, Toffen Gunnufsen.

Internasjonale navn kommer

Sivert Høyem var vokalist og frontfigur i Madrugada frem til bandet la inn årene i 2008, i kjølvannet av gitarist Robert Burås' død. Som soloartist har han gitt ut fire soloalbum, senest "Long Slow Distance" som kom ut i fjor. I oktober spilte han for et fullsatt Kick i Kristiansand. Ane Brun fikk tidligere i år spellemannpris for "beste kvinnelige artist" for hennes seneste album "It All Starts With One", som til nå har ligget 27 uker på VG-lista.

På platen samarbeider hun for øvrig med to andre Supersonic–klare musikere, søstrene Johanna og Klara Söderberg i First Aid Kit. Øvrige artister som er klare for festivalen er Kurt Vile & The Violators, Atlas Sound, og Gary Clarke Jr. Og Gunnufsen kan fortelle at flere artister blir offentliggjort i løpet av kort tid.

— Kilden har ikke verdens største kapasitet, så det begrenser seg litt, men programmet vårt skal favne både gammelt og nytt. Høyem og Brun blir nok de største kommersielle navnene, men det kommer noen internasjonale høyprofil–navn fremover også, lover Gunnufsen.

Håper på duett

I utgangspunktet er det ikke planlagt noen "Lift Me"–duett mellom Brun og Høyem i Kilden, men Gunnufsen har tenkt å gjøre et forsøk likevel.

— Jeg vet at Ane Brun skal videre etter sin konsert, så da må Høyem eventuelt komme dagen før sin opptreden. Det hadde vært fint, og vi kan jo alltids spørre, sier Gunnufsen til Fædrelandsvennen.