KRISTIANSAND: I dag fikk over 40.000 husstander i Aust-Agder og Vest-Agder musikktjenesten Wimp inkludert i tv-abonnementet uten ekstra kostnad.

– I dag har vi ferdigstilt arbeidet med å tilgjengeliggjøre musikktjenesten Wimp for våre kunder i Aust-Agder og Vest-Agder. Dette er en stor dag både fir musikkbransjen og alle musikkglade tv-abonnenter på Sørlandet, sier informasjonsdirektør i Canal Digital, Kenneth Tjønndal Pettersen.

I løpet av mai vil Wimp være tilgjengelig for rundt 700.000 tv-kunder hos selskapet. Pettersen tror at man med å tilby en så omfattende digital musikktjeneste bidrar til å endre måten mange konsumerer musikk på.

Canal Digitals parabol— og kabel-tv kunder får tilbud om musikktjenesten på sin datamaskin med full tilgang til hele musikkbiblioteket.

Wimp er på sin side fornøyde med at avtalen med Canal Digital nå er på plass.

– Vi mener det er viktig for norsk musikk at det finnes en stor norsk aktør som kan ivareta både lokale artisters interesser, og ikke minst norske brukere. Derfor er det flott at Wimp nå får en så stor distribusjon, sier Sveinung Rindal i Wimp-redaksjonen.

WiMP Basic inkluderes i abonnementet til alle parabolkundene hos Canal Digital Norge med kanalpakkene Family og Entertain, og samtlige digital-tv-kunder hos Canal Digital Kabel-tv.