Det er fortsatt langt igjen før Rosenborg kan oppfylle drømmen om plass i det lukrative gruppespillet i mesterligaen for første gang på fire år. Men trønderklubben tok et lite skritt nærmere med onsdagenes sterke 5-0-seier.Bortelaget åpnet friskt, men det tok ikke lang tid før RBK spilte seg inn på rett spor og aldri så seg tilbake. Nesten helt fram til pause ble det løpende produsert store målsjanser, men Morten Moldskred, Jonas Svensson og Rade Prica maktet ikke å putte på Breidablik-keeper Ingvar Kale.

Rosenborg fikk først det viktige 1-0-målet etter 43 minutters spill. Da fyrte kommende Hamburg-spiller Per Ciljan Skjelbred løs fra sekstenmeteren og i mål.

I annen omgang var Rosenborg langt flinkere til å sette sjansene sine. Tre minutter etter pause var ledelsen doblet etter at svenske Mikael Dorsin kjempet seg fram og dunket ballen i nettet.

Trener Jan Jönsson ønsket å legge grunnlaget for videre avansement hjemme på Lerkendal, og guttene hans gjorde som sjefen sa. Det var aldri på tale å ta det rolig. I det 72. minutt skjøt Markus Henriksen inn 3-0 med strak vrist. En flott scoring av unggutten. Fire minutter senere fikk endelig også toppscorer Prica hyll på byllen da han umarkert kunne heade inn kampens fjerde mål. (©NTB)