GRIMSTAD: – Jeg har fått en rekke telefoner fra folk som trenger et kirkesamfunn å tilhøre etter å ha meldt seg ut av Den norske kirke, sier Kurt Hjemdal til NRK Sørlandet.

Han er en av pådriverne for at Normisjon skal danne et nytt luthersk trossamfunn. Det skal etter planen skjer på regionårsmøtet 25. mars. Hjemdal er tidligere prest og har nå meldt seg ut av kirka.

– Overkjører Bibelen

Bakgrunnen for saken er Kirkemøtets vedtak om å si ja til vigsel av likekjønnede par. Det mener Hjemdal bryter med Bibelens lære, og er såkalt «vranglære».

Han mener at Den norske kirke ikke lenger kan kalles en luthersk kirke.

– Det er ikke lenger «Skriften alene» som bestemmer kirkelæren. Når Kirkemøtet overkjører Bibelen og innfører likekjønnet vigsel, blir det første gang Den norske kirke innfører en kirkelære i strid med Skriften, sier Hjemdal til NRK Sørlandet.

Vil ikke samarbeide med liberale prester

Kirkemøtets vedtak har skapt rabalder i det felleskirkelige miljøet. Tidligere denne uka kunne Fædrelandsvennen skrive at Fellesmøtene i Kristiansand ikke ville benytte seg av forkynnere som velsigner likekjønnede ekteskap og samboerskap.

I en veiledning fra 14 ledere fra Pinsebevegelsen anbefales det å ikke ha «gudstjenestefellesskap» med dem som sier ja til vigsel av homofile.

– Vi kan ikke samarbeide med prester som står for dette, sa pastor i Filadelfia, Kristiansand, Michel Andreas Rivas til Fædrelandsvennen.