— Fredag kveld kom det ned en sau fra heia som var lettere skadet. Da skjønte vi at noe var på gang, for sauene våre beiter på ei øy i Longeraksvatnet. Lørdag morgen fant vi sauer som hadde blitt skremt på vannet, sier Dag Sitje. Sauene tilhører hans kone Aslaug, og totalt fem sauer ble drept av det som trolig er ulv. I tillegg ble to andre sauer avlivet, og fortsatt mangler to-tre sauer etter angrepet.

— Jeg er selv dyrlege, og så raskt at dette dreide seg om bittskader fra ulv, sier Sitje.

Store skader

Arne Bjørgum er rovviltkontakt i Statens Naturoppsyn. Etter å ha undersøkt på stedet er han veldig sikker på at det er snakk om en ulv som har vært på ferde.

— Vi obduserte en av sauene etter at den var blitt avlivet, og den hadde store interne skader. Vi er veldig sikre på at det er snakk om ulv, for det har vært ulv tidligere ved Longeraksvatn. Ulven må ha vært der i noen dager. En sau var oppspist, og et lam lå og fløt i vannet. Sauene hadde store skader i nakken og ryggen, sier han.

Streifdyr

Regionansvarlig i Statens Naturoppsyn, Jon Erling Skåtan, konkluderte med at det dreier seg om et ulveangrep.

— Det er en sannsynlighetsovervekt for at dette er ulv. Alternativet er at det er snakk om en hund, men vi konkluderte med ulv. Vi regner med at det er snakk om et streifdyr, sier han.

I går ble det også konkludert med at en ulv sto bak et drept lam på Kallingsheia i Åmli.

Ingen ny jakt

Fra før av har det blitt gitt skadefellingstillatelse på én ulv i deler av Vest-Agder, etter angrep på sau i Lyngdal. Fellingstillatelsen løper til 16. september.

— Vi fikk en henvendelse sist søndag fra Bondelaget om saken. Foreløpig har vi ikke gitt noen skadefellingstillatelse i Aust-Agder, fordi kadavrene er fire-fem dager gamle. Det er ikke noe å sette i gang en jakt på, så foreløpig avventer vi til vi har et mer konkret tilfelle, opplyser Per Ketil Omholt hos Fylkesmannen.