— Gitt den humanitære katastrofen som finner sted i og rundt Aleppo og opp til grensa mot Tyrkia, rett foran verdens øyne, så trengs det øyeblikkelig handling for å sikre humanitær hjelp til de desperate, sultende og lidende menneskene, sier en talsmann for tysk UD, Martin Schäfer.

Ifølge Schäfer diskuterte Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier onsdag Syria med sin russiske kollega Sergej Lavrov.

Lavrov møter fredag USAs utenriksminister John Kerry i München, og håpet er at de to skal greie å rydde vei for reelle Syria-forhandlinger i Genève 25. februar.

FNs første forsøk på å bringe partene sammen, ga ingen resultater, og Russland har siden trappet opp sin flystøtte til syriske regjeringsstyrker som nå er på frammarsj i Aleppo-området. Offensiven har kostet hundrevis av sivile livet og drevet nye titusener på flukt, til protester fra USA og andre vestlige land.

Den syriske opposisjonen gjentar sine krav om at syriske regjeringsstyrker må oppheve sin beleiring av opprørskontrollerte byer og områder, og at flyangrepene må innstilles, før de vil sette seg ved forhandlingsbordet i Genève. (©NTB)