OSLO: Nesten 3.500 medlemmer i Fellesforbundet gikk ut i streik i helgen etter brudd i meklingen med NHO Reiseliv.

På en pressekonferanse mandag sa leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum, at partene ikke er noe nærmere hverandre enn hva de var lørdag.

– Vi vil utvide konflikten til seks nye fylker, med 2.447 nye medlemmer, sa Eggum.

Foreløpig er ikke streiken utvidet til Agder-fylkene.

Det er hoteller i Akershus, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Rogaland, Troms og Finnmark som nå tas ut, skriver VG.

Opptrappingen trer i kraft fra lørdag klokken 8. Hvilke hoteller som tas ut i streik, kan du lese her (eksternt innhold).

Når det gjelder de såkalte pasienthotellene, er det en situasjon som frustrerer Fellesforbundet. Ifølge Eggum har både NHO Service og NHO Reiseliv avvist å behandle søknaden om dispensasjon fra Haukeland Hotellet i Bergen.

– De bruker kynisk syke mennesker i sin agenda for å få regjeringen på banen for å få tvungen lønnsnemnd. Dette er vi opprørt over, og vi synes NHO burde ta et mye større ansvar for organisasjonen de driver og de ordinære spillereglene i arbeidslivet, sa Fellesforbundets leder.

Både NHO Service og NHO Reiseliv har sendt pressemelding om at det er viktig at syke og gamle ikke rammes av streiken. Men den nøkkelen mener LOs 1. nestleder, Tor-Arne Solbakken at det er NHO som sitter på.

– Det er bare å sende den dispensasjonssøknaden hit ned, så blir den undertegnet av Jørn Eggum to sekunder senere, sa Solbakken.