Det misliker enkelte politikere.

— Dere driver nesten mer politikk enn vi politikere, det er ganske godt gjort. Dere har fått en bestilling, og alle er enige om at mange perifere områder kommer langt bak i rekka. Men vi ønsker dette bredest mulig, for å være godt rustet for fremtida, sa en oppildnet Odd Nordmo (H) i byutviklingsstyret torsdag.

Vil ikke begrense

Utbyggingen ved Hamrevann, det store utbyggingsfeltet mellom Sørlandsparken og Kjevik, er skissert i to alternativer:

Vi er i stor vekst, det kan ikke skade å legge til rette for mer utbygging.

Enten 1900 boliger på et 580 dekar stort område, eller 4100 boenheter på et 1765 dekar stort område. Ved en mindre utbygging, blir større arealer liggende grønne.

For begge alternativer av kommunedelplanen gjelder at utbyggingen starter i sør, ved Lauvåsen.

Utvalget trosset administrasjonen og vedtok enstemmig at planen legges ut på høring med begge alternativer.

— Vi er i stor vekst, det kan ikke skade å legge til rette for mer utbygging. I denne omgang er det ikke riktig å begrense planen, mente Eirik Dåstøl Langeland (Ap).

- Nok av boliger

Administrasjonen viste til at store utbyggingsområder står i kø med mange tusen enheter; Marviksletta, Kanalbyen, Bjørndalen, Kroodden, Lauvåsen og Benestad.

- Jeg opplever ikke at vi driver politikk, men belyser saken med bakgrunn i planprogrammet bystyret har vedtatt. Selv uten Hamrevann vil Kristiansand ha en reserve på 1000 boliger i 2040, påpekte saksbehandler Marit Eik.

De mener dessuten andre områder har gunstigere lokalisering med hensyn til urban byutvikling og redusert bilbruk. Hamrevannfeltet ligger langt fra Kvadraturen og kollektivaksen, noe som kan bidra til byspredning og økt biltrafikk.

Hovedaksjonærer i Hamrevann AS er Per Arne og Tor Erik Drangsland, samt Kruse Smith Eiendom AS.