— Jeg ville egentlig ikke turnere i sommer, sier Canal Street-aktuelle Lissie.

— Men jeg er så glad i Norge at jeg klarer ikke si nei når de spør.

Den amerikanske folkrockeren er blitt en norsk kjæledegge. I sommer reiser hun fram og tilbake til Norge flere ganger. Med noen andre konserter innimellom.

Når Fædrelandsvennen snakker med Lissie, befinner hun seg i Ojai, California, en liten by med 8000 innbyggere, hvor hun nå har sitt hjem.

— Jeg elsker det her, fordi det er så stille. Jeg har en nydelig veranda jeg kan sitte og slappe av på mellom all den hektiske reisinga, sier hun på telefon.

Fristed

Lissie fikk et slags gjennombrudd da Lenny Kravitz oppdaget henne og ba henne med på sin «Love Revolution Tour» i 2008. Platedebuten «Catching a Tiger» kom to år senere og fikk gode anmeldelser. Albumet har også solgt til gull i Norge. Hun fulgte opp med «Back to Forever» i fjor.Men Lissie mener det er først og fremt på scenen hun kan være seg selv.

— Jeg liker å forvirre folk, ler hun.

— Jeg er en helt annen artist live enn på plate. I studio er det så mange som skal være med og sette sitt preg på musikken, på scenen er det bare oss som band. Det er mer meg. Mer aggressivt, råere, tyngre, mer energisk og mindre polert. Det er ikke tilpasset radiolytterne eller hvem det måtte være, sier hun, og forteller at bandet forsøker å gi musikken nytt liv ved hele tiden å endre setlistene og måten de spiller låtene på.

— Dessuten er scenen et fristed. Man kan legge alle problemer til side og bare være ett med publikum. Svette, ha det gøy og være lykkelig, sier hun.

Fryktløs

Lissie sluttet på college og flyttet til Los Angeles for å forfølge musikken som 20-åring. Det høres risikabelt ut, men hun følte det ikke sånn den gangen.— Jeg var ikke redd for noe, jeg er mye mer redd nå, som 31-åring. Jeg tenkte ikke over hva konsekvensene kunne bli, det handlet bare om musikk. Det var liksom ingen tvil om at jeg skulle være musiker og skrive låter. Jeg er glad for at jeg hadde den fryktløse holdningen, ellers hadde nok ting vært veldig annerledes nå.

Lissie mener hun er født med evner til, og behov for, å skrive låter.

— Jeg har alltid hatt et sterkt behov for å uttrykke meg, det har gjort at jeg alltid har ønsket å skrive sanger. Det er et håndverk som må læres også, men jeg tror mye har ligget i meg hele tiden.

Gleder seg

I fjor spilte hun blant annet på Odderøya Live i Kristiansand. Og Lissie glemmer ikke Sørlandet.

— Jeg glemmer ikke Sørlandet. Vi var der og spilte, men vi var der også en gang bare for gøy. Odderøya Live var en koselig festival, vi hadde det fint der. Og vi gleder oss til å komme tilbake, sier hun.

Lissie spiller på Canal Street fredag og på Søgne gamle prestegård 31. juli.