AGDER: — Hovedbudskapet er at det ikke er noe stabilt sommervær på gang ennå, sier vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt til Fædrelandsvennen.

Den første ferieuka etter at de fleste sluttet skolen er i gang, og mange arbeidstakere har gått ut i ferie allerede. Men det gode sørlandsværet lar vente på seg.

- Det blir ingen drømmestart på sommeren. Det kan kanskje nærme seg 20 grader lenger inn i landet på tirsdag, men ellers er det regnbyger til og fra hele denne uka, forteller meteorologen.

Tirsdag blir høydepunktet

Mandag blir det vått, men tirsdag blir trolig den beste dagen denne uka.

— Tirsdag kan det bli lengre perioder med sol, og bare noen få, spredte regnbyger. Men det er ikke den helt store varmen. I innlandet kan det nærme seg 20 grader, sier Alsvik Walløe.

Det er ganske godt nytt for alle som har tenkt å delta på Quart-festivalens 25-årsjubileum, som går av stabelen på Odderøya tirsdag og onsdag.

Les også :

Ingen tegn til bedring

Fra onsdag og gjennom helga blir det også vått.

— Det kommer inn noen nye nedbørssystemer vestfra, og de vil gi regnbyger til og fra gjennom hele uka. Kanskje lørdagen blir bedre enn de andre, men det blir kjølig og godt under 20 grader hele uka, forteller han.

- Når kommer det varme sommerværet med sol fra skyfri himmel, da?

- Hehe, det er et godt spørsmål! Det er ikke tegn til bedring neste uke heller. Nå er det heldigvis lenge igjen av sommeren, men vi har ingen indikasjoner på at noen spesielle uker utpeker seg som bedre enn andre. Vi får bare håpe det bedrer seg, avslutter meteorologen.