«Viktig arbeid for å bygge sterkere økonomiske avtaler og handelsavtaler med Storbritannias viktigste handelspartnere påbegynnes i dag», skriver finansdepartementet i en pressemelding.

Etter dagens besøk hos finansmiljøet på Wall Street i New York vil finansministeren reise til Singapore og Kina for å bygge handelsrelasjoner etter at Storbritannia stemte for å forlate EU forrige måned.

— Storbritannias avgjørelse om å forlate EU byr på store økonomiske utfordringer, men vi må nå gjøre alt vi kan for å gjøre landet til det mest attraktive stedet i verden for å drive forretninger, sa Osborne, som ønsket at landet skulle bli i EU.

Finansministeren har også planlagt å kutte selskapskatten ned til 15 prosent for å hindre at store bedrifter forlater landet, til EU-toppenes store fortvilelse.

I forkant av brexit advarte Osborne om at det ville bli et «sort hull» på nærmere 30 milliarder i britisk økonomi. I etterkant sa han imidlertid at landet har sterk nok økonomi til å håndtere problemene, selv om han også har sagt at landet ikke vil nå målet om budsjettoverskudd innen 2020. (©NTB)