Global Climate Change — the Need for Action går av stabelen 20. til 22. august og totalt er mellom 35 og 40 toppledere fra næringsliv, forskning og politikk invitert til klimamøtet, sier seniorrådgiver Inger Johanne Wiese i Miljøverndepartementet til ABC Nyheter.Formålet med møtet er å diskutere klimautfordringer og få til en løsningsrettet dialog.

Miljøvernminister Helen Bjørnøy sendte invitasjonen til muskelbunten, som er mest kjent for sine filmroller som robot i Terminator-filmene, i midten av april. Håpet er at California-guvernøren takker ja til å holde tale i Ny-Ålesund.

59-åringen er invitert på grunn av sitt engasjement i klimadebatten. Schwarzenegger jobber blant annet for å kutte ned utslippene av drivhusgasser i California.

Så langt har 22 inviterte bekreftet sin ankomst, blant annet miljøvernministerne i EU, Tyskland, Sverige og Danmark. Men mange kommer til å glimre med sitt fravær, blant dem er næringslivstoppene Kjell Inge Røkke, Hydro-direktør Eivind Reiten og Statoil-sjef Helge Lund. (©NTB)