BUDAPEST/OSLO: — Det skal mye til å overgå opprykket med Start i Drammen. Men scoringen i Ungarn kommer høyt på listen over opplevelser med fotballen, sier Fredrik Strømstad til Fædrelandsvennen og smiler lurt.Start-spilleren var sliten, men glad dagen etter han storspilte og scoret det andre målet da Norge slo Ungarn 4-1 i den første EM-kvalifiseringskampen.Tross sin unge alder, har 24-åringen fra Kristiansand allerede rukket å få med seg flere store opplevelser andre fotballspillere bare kan misunne ham. Fire høydepunkter

Da Fredrik Strømstad kippet inn sitt første A-landslagsmål mot Ungarn lørdag, gikk kampen umiddelbart inn på listen over hans største opplevelser på fotballbanen. Fire kamper er helt spesielle for Strømstad.Opprykket med Start i Drammen i 1999 - som tilskuer (!), A-landslagsdebuten mot Hviterussland i fjor, storkampen mot Nedved og co. i Tsjekkia i VM-playoffen i Tsjekkia i fjor og lørdagens overkjøring av Ungarn i Budapest er på listen over høydepunkt.- Hva er størst?- Det er fryktelig vanskelig å skulle rangere disse opplevelsene. De er alle spesielle på sin måte. Jeg må nok la det synke inn litt først. Men det er veldig stort å få score sitt første landslagsmål når vi vinner 4-1 over Ungarn i en sånn kamp i EM-kvaliken, sier Strømstad.Flere ganger under intervjuet med Fædrelandsvennen trekker han imidlertid fram opprykkskampen i Drammen en høstkveld 1999. Fra tribuneplass så Strømstad sine fremtidige lagkamerater klare opprykk på meget spennende vis.- Hvorfor står den kampen så høyt på listen?- Det var ingen som ventet at vi skulle klare det. Vi overrasket alle. Det var så ufattelig moro, sier han om den magiske kvelden på Marienlyst. - Ubeskrivelig deilig

Ufattelig moro hadde han det også på lørdag. Fra første stund viste Fredrik Strømstad hvilke fotballferdigheter av internasjonalt format han besitter. Både offensivt og defensivt tok han regien på Norges høyrekant.- Det var en spesiell opplevelse. Alt gikk etter planen, sier Strømstad om Norges spill.I sin første viktige kamp for Norge etter skadeavbrekket sørget Ole Gunnar Solskjær for norsk ledelse allerede etter 14 minutter da han snappet et ungarsk tilbakespill.Så var det duket for Fredrik Strømstads første scoring i A-landslagstrøyen. Etter 31 minutter tok den ungarske keeperen et raskt, kort frispark innenfor egen 16 meter, Strømstad oppfattet situasjon og satte press på forsvarsspilleren.- Jeg fikk snappet ballen, så at keeperen sto langt ute og så jeg prøvde bare å kippe. Ballen gikk på merkelig vis inn, forklarer han.- Hvordan føltes det å se ballen gå i nettet?- Ubeskrivelig deilig, sier han. Perle fra Gamsten

Norge rundspilte Ungarn til tider og det ungarske forsvaret ble ikke mindre svimmelt da Morten Gamst Pedersen ladet volleyen fem minutter før pause.- Det var et godt treff, smiler Blackburn-proffen om kanonskuddet som gikk i motsatt kryss før noen rakk å reagere. Målet ble av flere sammenlignet med Marco Van Bastens scoring i EM-finalen i 1988 etter kampen.Kronen på verket var det kampens store spiller, Ole Gunner Solskjær, som satte. Åtte minutter etter pause spilte Marius Johnsen fri Manchester United-proffen i bakrommet, og Solskjær økte til 0-4.- Gøy å score på landslaget igjen, sier SolskjærUngarn reduserte til 1-4 på straffe to minutter før slutt.