Lampard ble den store helten med sin scoring med venstrefoten 18 minutter før full tid. Scoringen sendte Chelsea foran 2-1 i en finale der Everton tok en rekordtidlig ledelse.Louis Saha brukte bare 25 sekunder før han scoret for Merseyside-laget. Ingen har tidligere scoret så tidlig i en FA-cupfinale. Men den rekorden betydde neppe mye. For etter 90 minutter på Wembley var det Chelsea-spillerne som kunne ta imot FA-cuptrofeet.

Didier Drogba headet inn 1-1 midtveis i første omgang, og det var ikke ufortjent at Chelsea tok ledelsen 2-1 etter 72 minutter da Everton-målvakt Tim Howard ikke maktet å stoppe Lampards skudd fra rundt 20 meter.

Chelsea-backen Ashley Cole vant FA-cupen for femte gang. Det har ingen spiller klart siden 1890-årene. Drogba på sin side har spilt i fem engelske cupfinaler, og ivorianeren har scoret i samtlige.

Howard spilte for øvrig sin annen FA-cupfinale, og ble med det første amerikaner til å gjøre det. Han sto også i mål for Manchester United i 2004. (©NTB)