Fire av de landsdekkende leverandørene tilbyr strøm til under 30 øre per kilowattime (kWh) fra slutten av september. De fire er Tussa-24, Gudbrandsdal Energi Lavpris, NorgesEnergi og Vitel. I tillegg til lave priser på standard variabel strøm er det for tiden også gode priser på fastprisavtaler. Ett års fastpris på strøm kan handles for under 40 øre kilowattimen i tre selskaper, Rauma Energi Kraft, Kraftinor og Ustekveikja Energi.

Spotavtaler på strøm har blitt stadig mer populært blant norske forbrukere de siste årene. På spot er to selskaper i en klasse for seg, Gudbrandsdal Energi Lavpris med et påslag på 0,15 øre per kWh og Vitel med et påslag på 0,19 øre per kWh.

Norges vassdrags— og energidirektorat (NVE) rapporterer om en prisnedgang på strøm i Midt- og Nord-Norge med mellom 8 og 9 prosent den siste uka. I Sør-Norge er strømprisen fortsatt den laveste i Norden.

Lav etterspørsel etter strøm i Europa samt nesten fulle vannmagasiner i Norge er årsaken til at prisen på strøm nå er under det halve av hva den var i fjor på denne tiden av året. (©NTB)