KRISTIANSAND: — Vi mener vi har god kontroll på sakene og at vi har skaffet oss gjerningsmennene fra de to knivstikkingene i Kristiansand natt til søndag. Vi har diskutert varetektsfengsling av de tre i dag, men har kommer til at vi ikke vil gjøre det. Jeg tror vi vil oppklare begge sakene, sier politioverbetjent Geir Hansen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

21-åringen som ble pågrepet etter knivstikkingen utenfor Hotell Norge like etter 00.30 natt til søndag, har i avhør sagt at han ikke husker noe fra hendelsen før han våknet i arresten hos politiet. Han skal ha drukket mye alkohol i løpet av kvelden, men har i avhør innrømmet å ha hatt en batangakniv med seg til byen. Denne skulle han ha for å beskytte seg mot noen kurdere som hadde overfalt 21-åringen noen kvelder tidligere.

Ifølge Hansen vil 21-åringen bli løslatt senere mandag.

Den andre knivstikkingen skjedde utenfor 7-Eleven ved 00.25-tiden. Her ble også to 21-åringer pågrepet etter kort tid, men disse har foreløpig ikke blitt avhørt. Heller ikke den fornærmede har blitt avhørt. Hansen sier at alle tre vil bli avhørt i løpet av mandagen.

Politioverbetjent Geir Hansen vet foreløpig ikke hva slags straff de siktede kan få. Han sier dette kommer an på alder og eventuelt tidligere rulleblad.

Knivstukket i Arendal I tillegg til disse to knivstikkingene i Kristiansand, fikk også politiet melding om en 18-åring som ble knivstukket i Arendal.

Knivstikkingen i Arendal skjedde i en bolig i Stintebakken lørdag kveld. Dette var den første episoden, og politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 22.18. — To personer trengte seg inn i en privatbolig. De var i besittelse av kniv og utøvet vold. Vi sendte et par patruljer ut, men da hadde gjerningspersonene forlatt stedet, sier operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt til fvn.no.

Offeret, en 18 år gammel mann fra Arendal, ble kjørt til legevakta i Arendal og måtte sy 3-4 sting etter å ha blitt stukket i armen.

— Klokken 22.40 pågrep politiet to personer i sentrum av Arendal. De ble satt i arresten, sier Kvitne.

De to siktede gjerningspersonene er begge 18 år gamle menn fra Arendal. Politiet vet ikke noe om knivstikkernes motiv.

Afrikaner slått ned av norsk gjeng Den neste knivstikkingen skjedde utenfor 7-11 i Dronningengsgate i Kristiansand sentrum. Denne hendelsen fikk politiet melding om klokken 00.20 natt til søndag.

— En person ble slått ned av tre andre. En av de tre skal ha hatt kniv. Det er litt uklart om denne ble benyttet til å stikke med, sier Jon Kvitne.

— Offeret ble påført en god del skader etter slag, i ansiktet og hodet. Han fikk også skader på tennene, blant annet, fortsetter Kvitne.

Offeret er en 20 år gammel mann med afrikansk opprinnelse. Han ble kjørt til legevakta der han skulle få behandling.

Etter kort tid pågrep politiet to menn på 21 år fra Kristiansand i Vestre Strandgate (ved kinoen) på grunnlag av vitneobservasjoner og vitnebeskrivelser. Våpenet er ikke beslaglagt.

— Vi har beskrivelser av en tredje person som har vært med gjerningsmennene. Det kan tyde på at dette kan være en kvinne, sier Kvitne.

Den mistenkte kvinnen er ikke pågrepet, opplyser politiet klokken 10.15 søndag formiddag, men det skal ha vært en eller begge av de pågrepne som utførte knivvolden . Politiet har sikret seg en del spor i saken.

Stukket i hodet ved Hotell Norge Klokken 00.35 gikk alarmen om en ny knivstikking ved Hotell Norge i Kvadraturen, bare et steinkast unna den forrige knivepisoden.

Dan Rogsveen (24, bildet til venstre) fra Tønsberg fikk et stikk med kniv i hodet, men fikk kun lettere skader.

— Vi stod utenfor hotellet og lo og tullet. En mann kom forbi, og trodde vi lo av ham, sier Anders Karlsen fra Nøtterøy.

Karlsen er kameraten til Dan Rogsveen.

Deretter gikk knivmannen til angrep på Karlsen. Dan Rogsveen kom deretter til og skulle forsvare Karlsen.

— Vi oppdaget at han hadde kniv, og han forsøkte å stikke. Han traff Dan i panna, fortsetter Karlsen.

Politiet ble tilkalt av kameratgjengen, og Rogsveen ble avhørt av politiet før han ble kjørt med ambulanse til lege.

— Gjerningsmannen løp oppover Dronningensgate etter knivstikkingen. Like etter ble han pågrepet med kniv. Han ble pekt ut som gjerningsmann av vitner, sier operasjonsleder Kvitne.

Den siktede kristiansandsmannen er 21 år.