KRISTIANSAND: Ifølge tiltalen fra statsadvokatene i Agder skal den nå 52 år gamle mannen fra år 2000 til 2005 gjennomført mishandling av tre av sine barn og mot kona. Påtalemyndigheten mener å kunne føre bevis for at mannen har slått og sparket familiemedlemmene. Det skal også ved en rekke anledninger blitt fremsatt trusler, herunder drapstrusler. I tillegg skal mannen ha satt familiemedlemmene under et betydelig psykisk press ved å opptre uberegnelig og til stadighet være sint og aggressiv.

Tiltalen inneholder eksempler på at mannen, mens den ene sønnen var 14 år, holdt ham innesperret i en kjeller i en uke. Den samme sønnen skal ha blitt slått med støvsugerør over ryggen, og slått så hardt i brystet at han hadde smerter i to uker etterpå.

Overfor en datter skal det ifølge tiltalen være fremsatt trusler om at faren skulle drepe henne dersom hun hadde sex før ekteskapet. Disse truslene kom da jenta var mellom 14 og 15 år gammel. Jenta skal også ha blitt løftet opp med begge hendene rundt kjeven. En gang hun gikk ut uten lov skal faren ha slått, sparket og kastet en plastleke i hodet på henne etter at hun kom hjem. Jenta ble kalt hore av faren. I fjor skal faren ha truet med å drepe datteren.

Statsadvokat Dennis Danielsen har også tiltalt 52-åringen for å ha truet med å drepe kona dersom hun gikk fra ham. Paret var på denne tiden separert. Ved en annen anledning truet han med å sette fyr på familiens bolig med familien inne i huset, dersom hun gikk fra ham.

Det er avsatt to dager i retten til behandlingen av straffesaken mot mannen. De fornærmede barna og kona har bistandsadvokat, og det er tatt forbehold i tiltalen om å legge ned oppholdsforbud og besøksforbud for den tiltalte.