KROATIA: Målvakten Svenn-Erik Medhus fra Kristiansand fikk sjansen i mål sammen med songdølen Steinar Ege, etter at han satt på tribunen mot Saudi-Arabia lørdag. Og Norges VM fortsatte med en søndagstur mot Brasil. Solid forsvar fikset 39-21-triumf. Men nå begynner kjøret for Robert Hedins lag.

Brasil løp tidlig fra seg. Da søramerikanerne så ble satt under virkelig press av Norges tøffe forsvar, kom feilene på samlebånd.

De norske keeperne har ikke imponert så langt i VM. Svenn-Erik Medhus ble helt skutt i filler av brassene søndag. Skal Norge overraske, kreves det et solid løft på den fronten. Hittil er det bare middels fra Steinar Ege og co.

Norge gikk fra 6-5 til 13-5. De norske spillerne sprintet inn en rekke enkle kontringsmål. Brasil var likevel vesentlig bedre enn Saudi-Arabia (39-23-seier).

Dermed er oppvarmingen over. Fra mandag blir hver kamp full av nerve. Et par småfeil kan velte alt. For det er to-tre klasser opp for Norge mot Egypt mandag. Det er den første skjebnekampen.

Egypterne tapte stort mot Serbia, men det resultatet lyver litt. Serberne vant keeperkampen fullstendig overlegent etter pause i det oppgjøret. Ved halvtid sto det 12-12. Lars Erik Bjørnsen ble ettermiddagens norske bestemann. Han scoret når han ville.

Etter Egypt venter sterke Serbia og gruppefavoritt Danmark (EM-vinner i fjor).

Norge kom inn som sjuendelag i VM i 2005. To år etter endte det med 13.-plass.

Robert Hedin er fortsatt ubeseiret som landslagstrener etter ti kamper. Den lavmælte svensken skal opp til sin første eksamen i dagene som kommer.

Forsvarsrekka kan nok stoppe de aller fleste i lengre perioder. Men holder laget hans mål i angrep? De to første VM-kampene har ikke gitt klart svar på det. Til det var motstanden altfor svak.

POREC, KROATIA 20090118:Norges målvakter Steinar Ege (t.v) og Svenn-Erik Medhus under søndagens kamp mellom Norge og Brasil under håndball-VM i Kroatia.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Foto: Kallestad, Gorm