Yoga Fire ble MTV-nominert som beste norske artist sammen med Røyksopp, Donkeyboy, Paperboys og Maria Mena, og til manges overraskelse danket de ut alle sammen. Det betyr at bandet til uken pakker koffertene og reiser til Berlin for å kjempe om trofeet for beste europeiske artist under MTV Europe Music Awards.

— Det er svært å være nominert. MTV har betydd latterlig mye for meg, sier Jonas Forsang Moksnes, også kjent som Apollo.

Sammen med Esben «Dansken» Selvig (vokal), Aslak «Alis» Hartberg (bass), Sveinung «Dr. S» Eide, (synth og rytmegitar) og Søren «Posen»Brandt (trommer), skal han forsvare de norske fargene i det store utland.

— Hehe. Jeg har faktisk ikke tenkt på at vi er ambassadører for norsk musikkbransje, men det er vel en bør vi kan tåle, flirer han.

Band

Et knippe kjendisspekkede videoer sørget for å gi bandet mye omtale i starten, og for få måneder siden debuterte gjengen med både selvbiografi og plate. «Fuck You eller penga tilbake» var den subtile tittelen på begge. Opptredener på de flere av de største musikkfestivalene skaffet dem ytterligere oppmerksomhet, og det hele toppet seg med MTV-nominasjonen. Yoga Fire har blitt beskrevet som både skranglerock og piggtråddisco, men på MySpace slår de fast at «selv aner vi ikke hva vi holder på med». Dagbladet beskrev dem som «DumDum Boys på grisefylla, Turboneger uten gangsyn», og det er kanskje på sin plass å spørre om det egentlig er trygt å sende denne gjengen ut for å representere Norge?

— Trygt? Hehe. Nei, det er kanskje ikke helt trygt. Det er muligens galskap å sende fem idioter med snåle klær ut blant verdens største superstjerner, humrer Apollo.

Bono

Årets MTV Europe Music Awards ledes av Katy Perry, og blant stjernene som skal opptre finner vi Green Day, Leona Lewis og Tokio Hotel.

— Hvilke superstjerner vil dere helst møte der nede?

— Det er nok veldig forskjellig fra person til person i bandet. Selv ville jeg gjerne møtt Bono, forteller han.

— Bono er jo en person med mange gode kontakter og mange fanesaker. Hva ville du snakket med ham om?

— Hm. Dersom jeg virkelig hadde møtt ham hadde jeg sannsynligvis gjort i buksa. Hva skulle man sagt? «Eh, hello mr. Bono...» Sannsynligvis hadde jeg blitt sykt nervøs og endt opp med å velte eller knuse noe, tipper han.

Her er «Slepp Johnny Fri» til glede for nye seere. (Saken fortsetter under videoen).

Fans

Bandet ble stemt fram av fansen på MTVs nettsider, og Apollo kan ikke få skrytt nok av tilhengerne.

— Vi har en liten men svært dedikert fanskare. Det de ikke har i størrelse tar de igjen i dedikasjon. De er som en liten geriljagruppe. Med en sånn gjeng i ryggen kan man komme langt, sier han.

Selv har han et spesielt forhold til MTV fra barndommen.

— Vi hadde ikke MTV hjemme, så jeg syklet ofte til mormor for å kikke. Å komme på MTV er selvsagt en guttedrøm. Dersom noen hadde sagt til den sjuåringen som syklet for å se på MTV at han en dag skulle være med der selv hadde jeg aldri trodd på det, slår han fast.