Siden hun og det norske teamet hadde en plassering blant de fem beste som mål for kvelden, ser de femteplassen som en seier.Norge ble best i Vest-Europa — etter Russland kom Ukraina, Hellas og Armenia. En gammel Grand Prix-stormakt som Storbritannia fikk bare 14 poeng, og havnet på delt sisteplass, sammen med Tyskland og Polen.

Dima Bilan fra Russland kan smykke seg med tittelen årets Grand Prix-vinner. Natt til søndag sang han vinnerlåten for «Believe» i en fullsatt Beograd Arena i Serbia. Det var en passelig revansj for den russiske popsangeren, som kom på andreplass etter finske monsterrockere i 2006. Allerede i morgen reiser den norske delegasjonen hjem fra Beograd, og Maria Haukaas Storeng gleder seg til å se kjæresten og katten sin igjen.

Leder for den norske Grand Prix-klubben, Morten Thomassen, var godt fornøyd med Norges resultat i år. Han mener den gode norske plasseringen viser at Maria Haukaas Storeng og teamet til NRK har gjort en svært solid jobb i år, både i forkant og under prøvene i Beograd. (©NTB)