Sjekk været for Agder-fylkene her.

BERGEN/OSLO: I sørøst starter helgen med regn og kuling på kysten. Nord og vest i landet blir det lengre og triveligere mellom bygene.

Nordlendingene og vestlendingene kan vente pent eller delvis pent vær i helgen. Men for Østlandet varsler Meteorologisk institutt foran helgen dessverre regn og regnbyger – været østlendingene fikk så mye av i sommer.

– Et lavtrykk som er på vei inn fra sørøst vil få størst virkning for Østlandet i helgen. Østlendingene må ta støyten, forteller vakthavende statsmeteorolog Anne Håland Simonsen ved Meteorologisk institutt i Bergen til NTB.

Forskjellen østlendingene vil oppleve fra i sommer, er at det nå ikke vil regne i høyfjellet. Nedbøren vil der komme som snø, men både sør for Finse og øst for Dovre vil værgudene sørge for regn.

Vest— og Midt-Norge Heller ikke Vestlandet sør for Stadt vil bli helt spart for regnbyger lørdag og søndag. Det blir nok mer tilskyet i vest, men mellom bygene blir det oppholdsvær med innslag av til dels pent vær.

I indre strøk av Trøndelag og i Møre og Romsdal kan det bli vått til helgen, men ikke veldig vått. Øvrige deler av Trøndelag og Nord-Vestlandet vil få til dels pent vær.

Minst regn i nord I langstrakte Nordland blir det pent vært lørdag, men mer variert søndag.

Sør for Bodø varsler meteorologene fare for litt regn i indre strøk. Også i Lofoten og Vesterålen ligger det an til at regntøyet må fram, men ellers i Nordland blir det oppholdsvær og stigende temperatur.

I Troms blir det stort sett pent vær og litt varmere. Helt vindstille blir det ikke alle steder; det vil blåse med skiftende styrke, men ikke sterkere enn frisk bris på det mest utsatte stedene, ifølge Meteorologisk institutt.

Lenger nord – i Finnmark – blir det pent vær i helgen de fleste steder. Men ytre strøk lengst i nord kan vente kuling fra vest og litt regn.

Også på Finnmarksvidda er det fare for litt regn. Men ellers får det nordligste fylket pent vær og litt høyere temperatur.