Beaver Creek: 24-åringen kommer ikke til å kjøre de fire verdenscuprennene i Beaver Creek denne uken stygt fall i utfortraseen tirsdag. Det er usikkert hvor lenge han blir borte fra alpinbakken.

Det var like før mål at uhellet var ute for verdenscuplederen. Etter et langt hopp, der farten var veldig stor, gikk han over ende. Lund Svindal ble raskt tatt hånd om av helsepersonell og kjørt til sykehus.

Nordmannen pådro seg brudd i nesen, sårskader i ansiktet og slo ut noen tenner. Han fikk også et 12-13 centimeter langt kutt i venstre skinke etter at han falt oppå skien.

– Aksel ble operert i ansiktet og i skinka. Kutt i ansiktet er sydd opp og nesebeinet er satt på plass. I tillegg har gastrokirurgene tatt seg av kuttet han hadde i skinka. Det er renset opp, sjekket og sydd sammen igjen, sa lege Ola Rønsen i en pressemelding.

Blir på sykehuset

Ifølge Norges Skiforbund har Lund Svindal det etter forholdene greit, men er sliten og preget av det som har skjedd.

– Jeg har pratet med Aksel etter operasjonen, og han er litt kvalm, uvel og «groggy». Han blir liggende på intensiven til i morgen (onsdag), og blir så på sykehuset ytterligere noen dager. På det nåværende tidspunkt er det for tidlig å si noe om når han kan være tilbake i bakken, forklarte Rønsen.

Den østerrikske utfortreneren Walter Gradwohl sto like ved der Lund Svindal falt.

– Problemet var ikke selve hoppet, men at Aksel gjorde en feil da han kom på hoppet. Han lente seg bakover med all vekten bak på skiene. Han kom rett ut fra hoppet og fikk luft under skiene, før han landet på nakken og hodet. Så skled han inn i sikkerhetsnettet, fortalte Gradwohl til AP.

Lite snø

Stedet der Svindal gikk over ende heter Golden Eagle Jump. Det ligger ikke mer enn vel 20 sekunders kjøring fra mållinjen. På grunn av lite snø var også løypa uvanlig humpete.

– Det er veldig slagete like etter Golden Eagle-hoppet. Kompresjonen er også tøff, så dersom man er litt uheldig akkurat der, kan det være farlig, sa sveitseren Didier Cuche.

Østerrikeren Andreas Buder falt på samme sted som Lund Svindal. Han er ute i minst tre uker etter å ha pådratt seg en skade i hælen.

I fjor imponerte Lund Svindal stort i Beaver Creek etter å ha hatt en fryktelig start på sesongen. Han misset totalt i Lake Louise, men reiste seg og var med helt i toppen i Beaver Creek, i VM-traseen fra 1999. Lund Svindal er på topp i den totale verdenscupen etter to seirer i løpet av de fire første rennene. Han vant storslalåmrennet i verdenscupåpningen i Sölden for en måned siden, og sist helg tok han en suveren seier i super-G-rennet i Lake Louise.

Det skal kjøres superkombinasjon, super-G, utfor og storslalåm i Beaver Creek.