— Å få denne plassen er en stor tillitserklæring for hele konsernet. Vi er veldig godt fornøyde med å få en plass rundt statsrådens bord, sier konsernsjef Tom Nysted i Agder Energi til Fædrelandsvennen.

Han blir fast medlem av klima- og miljøminister Tine Sundtofts klimaråd, som skal ha sitt første møte 16. desember.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

— Dette er en flott anledning til å være med og påvirke vår tids store utfordring; overgangen til lavutslippssamfunnet. Klimarådet er et veldig viktig råd, sier Nysted.

To møter i året

Klimarådets oppgave blir å gi råd og innspill om utformingen av den blåblå regjeringens klimapolitikk de neste årene. De skal hovedsakelig møtes to ganger i året, men kan bli kalt inn ved spesielle behov.

— Jeg er levende opptatt av fornybar energi og klima. Dessuten har vi en rekke dyktige mennesker i Agder Energi, så å få en så sentral posisjon hos statsråden er spesielt, forteller han.

25 medlemmer

Rådet skal bestå av 25 faste medlemmer. Nysted, som er bosatt i Risør og pendler til Kristiansand, gleder seg til første møte.

— Et vesentlig poeng er hvordan Norge, med våre enestående vannkraftressurser, også kan bidra til det grønne skiftet i Europa ved å tilby ren, fornybar energi, forklarer han.