KRISTIANSAND: Oftest er det direktørene og salgssjefene som står fram når en bedrift har fått heder og ære. Når G-Bil i Sørlandsparken for fjerde år på rad er kåret til Norges beste Skoda-forhandler, treffer vi to verkstedmedarbeidere som nærmest strutter av stolthet over kåringen.

Vel vitende om at kvalitet på verksted og service er like viktig som høye salgstall og sterkt økonomisk driftsresultat for å stå øverst på seierspallen.

Lønstrup har over 17 år bak seg som Skoda-mekaniker, Kåbuland har hatt ansvaret som verksmester de siste fire, fem årene. Om kollegene sier han:

— Jeg kan ikke huske at noen av mekanikerne har sagt nei noen gang når jeg har bedt dem om en ekstra innsats. Og er det en som er forhindret, står andre klar til å overta. Slikt blir det både godt arbeidsmiljø av og åpenbart fornøyde kunder.

Biler med feil

Hadde det ikke vært kvalitet over verkstedarbeidet, hadde det blitt avslørt og heder og ære som best i landet neppe en realitet. Et eksternt firma tester verkstedkvaliteten ved å levere inn biler med «konstruerte» feil.

Disse har åpenbart blitt oppdaget av Kåbuland, Lønstrup og det stadig økende antall mekanikerkolleger på verksted ettersom antall Skoda-biler i distriktet bare øker og øker og behov for service stiger.

— Selgerne selger den første Skoda til en kunde. Men det er mekanikerne og servicefolkene som sørger for at fornøyde kunder kommer igjen neste gang hun eller han skal handle bil, sier en synlig stolt daglig leder, Kenneth Abrahamsen.

Smilende selgere og ledelse ved G-Bil kan glede seg over nok en topplassering. Fra venstre Stig Nordlien, Joacim Bjerke, Kenneth Abrahamsen, Tor Erik Røed og Ted Bergkvist. Foto: Tor Mjaaland

Fem år?

— Vi opplever at hele bedriften jobber som et team, og det er kanskje ikke så overraskende at mange av våre venner kjører Skoda, sier Lønstrup, som innrømmer at det hadde vært utrolig gøy om det ble topplassering også neste år.

— Fem år på rad som best i landet burde nesten ikke være mulig, sier han og legger til at de beholder bakkekontakten og bare blir mer inspirert til å yte det lille ekstra.

Fikk du med deg denne:

Helt vilt

Skoda-sjefen Kenneth Abrahamsen forteller at kåringen skjer på basis av målt service, salgstall, fornøyde kunder og økonomisk resultat. I kroner ble driftsåret 2015 det beste i G-Bils historie.

— At Skoda ble nest mest solgte bilmerke i Kristiansand i 2015, er jo helt vilt, egentlig, sier Abrahamsen.

Sammen med kollegene kan han vise til over ni prosent markedsandel for Skoda i Kristiansand mens landsgjennomsnittet er rundt det halve. En andreplass i Kristiansand-markedet, foran Toyota, er det ingen av de andre byene i Norge som kan vise maken til.

At G-Bil ble kåret til beste bruktbilavdeling i hele Møller-systemet i konkurranse med 180 Volkswagen-, Audi-, Nissan- og Skoda-forhandlere, får han også nevnt før intervjuet er over. Og legger til:

— Vi økte forresten omsetningen med 30 millioner kroner fra 2014 til 2015.