Politiet skal bære våpen i fire uker. Hovedsakelig dreier det seg om en tjenestepistol i hylster, skriverDagbladet.

I en pressemelding fra Agder politidistrikt uttaler politimester Kirsten Lindeberg følgende:

— Vi fikk et brev fra Politidirektoratet mandag hvor vi ble bedt om at vårt operative personell er bevæpnet med pistol i ordinær tjeneste fra klokken 08.00 i dag og fire uker fremover. Det er trusselvurderingen fra PST, datert 31.10.2014, som ligger til grunn for vedtaket og innen fire uker vil dette bli vurdert på nytt, sier politimester Kirsten Lindeberg.

— Den ordinære patruljetjenesten vil fortsette som før. Publikum vil ikke merke noen forskjell på hvordan vi utfører oppdragene våre. Det er også viktig å presisere at trusselnivået ikke er endret, selv om det kan se slik ut, sier stabssjef og leder av operasjonssentralen i Agder politidistrikt, Bård Austad i følge pressmeldingen.

Forespørselen om å bevæpne politiet kom fra Politidirektoratet (POD) etter PSTs nye trusselvurdering forrige uke. Trusselvurderingen sier at et terrorangrep mot Norge i løpet av de neste tolv månedene er sannsynlig, og at politiet og Forsvaret kan være mål for terrorangrep i Norge.

– Jeg har også tidligere vært opptatt av at de tiltakene politiet mener er nødvendige, må vurderes ut fra deres faglige skjønn. Så kan man kanskje si at fire uker er en ganske kort periode, men det er fordi vi ønsker en fornyet vurdering, sa justisminister Anders Anundsen (Frp) til NTB fredag.

IfølgeJustisdepartementeter det til sammen rundt 5.000 innsatspersonell i politiet.