Senterleder Ruben Storevold ønsker å utvide Pink Party til neste år. Foto: Rune Øidne Reinertsen

KRISTIANSAND: — Vi er fantastisk fornøyde. Det var en gigantisk suksess. Å være med på å trekke 17.000 mennesker til konsert, er vi utrolig takknemmelige for. Det var veldig gøy å se så mange barn og familier kose seg, sier senterleder for Sørlandssenteret, Ruben Storevold, til Fædrelandsvennen søndag ettermiddag.

Økt omsetning

Lørdag kveld gikk Pink Party av stabelen for andre gang med blant andre Marcus & Martinus og Suite 16 på scenen. Det var til stor begeistring for flere tusen unge fans. Da Pink Party ble arrangert for første gang i fjor, ble det også hylekor blant de 7000 som måtte opp for å se Isac Elliot. I 2015 førte Pink Party til en økt omsetning på 27,8 millioner kroner og 40.000 ekstra besøkende i de 15 kampanjeukene før konserten.

— Omsetningen blir nok høyere i år, mener Storevold, som får de endelige tallene mandag ettermiddag.

- Større enn vi trodde

Ideen til Pink Party fikk senterlederen fra et lignende arrangement i utlandet.

Senterleder Ruben Storevold ønsker å utvide Pink Party til neste år. Foto: Rune Øidne Reinertsen

— Vi vil treffe barn og ungdom i alderen mellom 8 og 16 år. Det er ikke mange barn- og ungdomsfestivaler på Sørlandet, og vi ville være med på å gi noe tilbake til de som bruker senteret. Den kommersielle suksessen har kommet i ettertid. Jeg hadde ikke min villeste fantasi trodd at det ville komme 7.000, som det i gjorde i fjor, eller 17.000, som det gjorde i år. Det har blitt mye større enn vi trodde. - Blir det Pink Party neste år?

— Det håper jeg. Nå skal vi ha en dialog med styret som må gi grønt lys. For min del ønsker jeg å gjøre det større neste år. Det trenger ikke nødvendigvis bli større med tanke på folk, men jeg vil at showet skal bli bedre, og at vi skal bygge konseptet videre.

- Gikk overraskende bra

Lørdag var 120 vakter på plass for å sørge at alt gikk bra, og at de store menneskemengdene ble sluset raskt inn og ut fra området. Når Fædrelandsvennen ringer kan ikke Ruben Storevold peke på noe som kunne vært gjort bedre.

— Vi skal gå gjennom dette med Best Event som sto for infrastrukturen i morgen. Da kan det hende det dukker opp noen punkter, men nå kan jeg ikke komme på noe. Dette gikk overraskende bra med tanke på at det var 17.000 mennesker samlet, sier Storevold.

17.000 møtte opp under årets Pink Party-konsert. Foto: Sondre Steen Holvik

For å unngå at det oppstod press, ble konsertområdet delt opp i flere områder Fædrelandsvennen har fått reaksjoner på at dersom man forlot et slikt område, så kom man ikke inn igjen. Storevold forklarer at det var en maks-kapasitet i hvert område, og at man ikke kunne komme inn igjen på det området, dersom det ble fylt opp.

Da Marcus og Martinus spilte på Liseberg måtte inngangen stenges på grunn av stort publikumspress.

— Det ville vi unngå. Derfor hadde vi et barikadesystem. Vi gikk også ut på våre nettsider og sosiale medier og informerte om at man ikke kom inn på området uten billett. Vi opplevde at de fleste respekterte og skjønte det, forteller Storevold.