Leirstein forlanger at imamer snakker norsk

Oslo (NTB): Frps justispolitiske talsmann krever at religiøse ledere i norske moskeer setter seg bedre inn i norske forhold, først og fremst ved å bruke språket. — Vi jobber med saken, sier Islamsk Råd.

— Vi har flere titalls ytterliggående islamister fra Norge som har dratt til utlandet for å krige. Da mener jeg at moskeene - og ikke minst imamene - må ta innover seg at noen sklir helt ut, sier Ulf Leirstein til NRK.

Frp-politikeren hevder at ledelsen i de muslimske miljøene er for passive ovenfor det han kaller ekstrem islam, og har nå laget en liste med fem krav som han stiller til Islamsk Råd Norge (IRN). Ett av dem er at alle imamer skal snakke norsk i moskeene.

— Du bør også kunne litt om norsk kultur, og skjønne hvordan vi har det her oppe, sier stortingsrepresentanten fra Østfold.

De andre kravene fra Leirstein er at moskeene må umiddelbart kontakte PST ved mistanke om radikalisering, Islamsk Råd må bli tydeligere til å ta avstand fra udemokratiske holdninger i offentligheten, de må arbeide aktivt for å spre demokrati- og samfunnsforståelse i moskeene og de må utvikle en grundig handlingsplan mot radikalisering.

Generalsekretær i IRN, Mehtab Asfar, ber Leirstein sette seg bedre inn i hva de faktisk jobber med. (©NTB)