Satellittbilder fra atomanlegget Punggye-ri nord i landet styrker mistanken om at konkrete forberedelser er i gang. En samling kjøretøyer ved anleggets kontrollsenter kan tyde på at en mulig prøvesprengning kan skje i nær framtid.

— De historiske dataene er mangelfulle, men det virker være kjøretøyer der som normalt ikke sees på stedet, bortsett fra under forberedelser til en prøvesprengning, sier analytikere ved Instituttet for USA-Korea-studier ved Johns Hopkins-universitetet.

Nord-Korea har gjennomført til sammen fire atomprøvesprengninger, to av dem etter at Kim Jong-un kom til makten i slutten av 2011, etter at faren og leder Kim Jong-il døde.

Nord-Korea åpnet partikonferansen fredag, den første siden Kim Jong-un overtok ledelsen i landet. Under åpningstalen skrøt han av landets atomprogram og prøvesprengningen av en hydrogenbombe tidligere i år.

De fleste eksperter har avvist at Nord-Korea har gjennomført den påståtte sprenging av en hydrogenbombe. Undersøkelser som ble gjort i januar, viste nivåer som var langt lavere enn det man normalt ville fått etter en slik sprengning. (©NTB)