MANDAL: — Fem personer er sendt til sykehus. Tre av disse er barn, sier operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Fire personer ble kjørt til sykehuset i Kristiansand med ambulanse. Et av de tre barna ble fløyet til sykehus med luftambulansen.

Ulykken skjedde like øst for Ime i Mandal like etter klokka 15 fredag. Totalt var fire biler involvert.

- Det var en bil som skulle svinge av E 39. Bak denne kom en bobil som forsøkte å stanse. Bak der kom en danskregistrert bil som kjørte inn i bobilen og deretter ut i motgående kjørefelt. Der traff den en møtende personbil, sier Andersen.

Andersen opplyser at det satt seks personer i de to bilene som frontkolliderte. Ingen var fastklemt, og alle har vært ved bevissthet, opplyser politiet på stedet.

Ved 17.30-tiden opplyser akuttmottaket ved Sørlandet sykehus at de fem personene er lettere skadet. En sjette person karakteriseres som uskadet, melder sykehuset.

Frontkollisjon

Politiet på stedet opplyser at ulykken skjedde da føreren av en BMW skulle svinge av til venstre, til Bergeveien. Bobilen som lå bak bråbremset, og ble truffet i bakenden av den danskregistrerte personbilen.

— Førerkortet til sjåføren av den danske bilen er beslaglagt, sier Andersen.

Den 41 år gamle danske sjåføren skal ha vært alene i bilen. I den andre bilen satt to kvinner på 36 og 60 år, to 11 år gamle gutter og ei jente på to og et halvt år.

E 39 sperret

E 39 var sperret i begge kjørefelt i halvannen time, og trafikken ble dirigert via fylkesvei 455 på Holum.

Klokken 16.30 var begge ulykkesbilene fjernet, og E 39 åpen i begge retninger.

E 39 var sperret i begge kjørefelt i halvannen time. Foto: Jarle R. Martinsen