Gjennom sommeren har sørlendinger kastet seg i vannet, fått det på film, og delt øyeblikket med Fædrelandsvennens lesere.

Nærmere 200 bidrag har tikket inn, og juryen har hatt en vanskelig jobb med å plukke ut åtte finalister

Se alle videoene i vinduet over, og s tem på din favoritt nederst i saken!

Preben Vigsnes fra Vennesla må sies å ha større vinnersjanse enn de andre finalistene. Han har nemlig tre bidrag i finalen

— Det er jo bare «konge»! Helt sykt. Dette hadde jeg aldri trodd, er Vigsnes sin umiddelbare reaksjon når Fædrelandsvennen ringer.

En baklengs salto med tilhørende selfie fra 12 meters høyde, en video med flere hopp på sykkel i vannet, og en fra Steinsfossen i Vennesla er Vigsnes sine bidrag.

Gøy å komme så langt

— Jeg er veldig glad i å dra rundt og filme slike ting, så da denne konkurransen kom var det bare å kaste seg rundt og begynne å filme, sier Vigsnes. Han tror selv videoen med sykkelen er favoritten til å stikke av førstepremien - en privat filmvisning i Krisitansand kinos luksussal med plass til 22 personer.

— Det er ikke så farlig om jeg ikke vinner, men det er gøy å komme så langt, sier Vigsnes.

En annen finalist er Christer Sund, også han fra Vennesla.

— Så gøy! Kjempestas, sier han, som har bidratt med en video som for en uvitende seer ser meget smertefull ut.

Tilfeldighet

— Det kalles «dødsing», og da skal man gå hardt ut for så å trekke seg rett før man treffer vannet. Det ble akkurat ikke et mageplask, det eneste jeg fikk vondt i var albuen, sier den tøffe finalisten.

Han ble med i konkurransen ved en tilfeldighet. Kompisene hans hadde sett ham «dødse» før, og utfordret ham til å gjøre det samme fra åtte meters høyde. De fikk det på film, og da var det bare en ting å gjøre:

— Da kunne jeg jo like godt merke det med #fvnstup. Jeg har aldri «dødset» fra så høyt før, sier han.

— Jeg tar finalen som den kommer, men det hadde jo vært deilig å vinne en kinotur, legger han til.

Therese Flagestad er i finalen med en video av fem gutter som prøver seg på et synkront sidelengs stup. Hun sier det er «sykt kult» å være i finalen, og har god tro på at det kan bli seier.

— Jeg vil jo håpe det. Det er ganske kreativt, og jeg har ikke sett noen andre som har gjort det samme. Ingen av guttene hadde heller stupt sidelengs før, så da tenkte vi at vi måtte teste det, sier Flagestad.

Så da er det opp til deg, kjære leser, å bestemme hvem som stikker av førstepremien i «Hele Sørlandet stuper».

Klikk liker på den videoen du mener fortjener å vinne. (Må være pålogget Facebook) . Avstemningen avsluttes mandag 11.08 klokka 12.00.

Au, au, au! (video nummer 7)

Her tar han selfie og baklengs salto (Video nummer 8)

Tør du dette? (Video nummer 2)

Lang stuperekke i regnvær (Video nummer 3)

Hopper i vannet med sykkel! (Video nummer 5)

Synkrongutta (Video nummer 4)

Kaster seg ut i fossefallet (Video nummer 6)

Sjekk saltoen fra Høvåg bru (Video nummer 1)