Lørdag kveld brast opprykksdrømmen for Martin Ødegaard og Real Madrid Castilla da de tapte 0-3 i omspillskampen for Lleida. Petter Veland, Norges fremste ekspert på spansk fotball, forteller at avgjørelsen om å vrake 17-åringen fra start skapte reaksjoner i Spania.

— Det blir lagt merke til når han ikke starter sesongens viktigste kamp. Av og til hører vi at det bare er oss i Norge som «hyper» Ødegaard, men journalister og supportere lurte på hva i alle dager dette var. I løpet av de 30 minuttene han fikk viste han at han skulle startet kampen, sier Veland til NTB.

Med 0-4 sammenlagt må Castilla forberede seg på en ny sesong på nivå tre, som er vesentlig svakere enn mer anerkjente Segunda Divsión. Det betyr høyst sannsynlig at Ødegaard og flere av de andre talentene flytter på seg.

— Det er en stor, stor skuffelse for Real Madrid at de for andre gang ikke klarer å rykke opp med andrelaget sitt. Klubben håpet å få beholde mange av spillerne og matche dem på nivå to.

Ifølge Veland har det vært et ønske om å diskutere Ødegaards fremtid en stund, men partene ble enige om å vente til sesongen var over. (©NTB)