Hovescenen tirsdag kl. 20.30

Dette var første gang amerikanske 30 seconds to mars besøkte Norge. Ifølge sjefene i Hovefestivalen har det aldri vært så stor etterspørsel etter et enkelt band i bookingprosessen.

I år passet det endelig for skuespiller og rockeartist Jared Leto. Og veldig mange av fansen fikk seg nok et minne for livet. Det gjelder ikke minst de publikummerne som ble hentet opp på scenen mot slutten av konserten. Aldri før har det vært så mange personer på den store Hovescenen under en konsert. De danset og sang sammen med bandet, og de skapte en slags hallelujastemning med den massive og voldsomme avslutningen.

Fra første stund pisket Jared Leto opp stemningen med å rope «Jump! Jump! Jump!», litt slik som Billie Joe Armstrong i Green Day gjør det på sine konserter. Men dessverre så har ikke 30 seconds to mars den store låtpakken som Green Day er i besittelse av. De beste låtene fins nok på albumet «A beautiful lie» fra 2005. Den platen har passert 3,5 millioner solgte. Ikke verst. Vi fikk også mange låter fra den nesten to år gamle platen «This is war»

Stemmen til Jared Leto er god. Han brukte den for det den var verdt. Både til å skrike, rope og synge. Det holdt i massevis, og mer enn noen gang behøver vi band som gjør noe ekstra når de står på scenen. Det er ikke lenger nok å spille låtene sine mest mulig likt plateversjonene.

Da er det greit å være skuespiller også. For musikken til 30 seconds to mars holdt bare til en firer. Showet sto til seks.

TOK HELT AV: 30 seconds to mars fikk Hove-publikummet til å gå av hengslende i går kveld. FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Foto: Kristin Ellefsen