— Vi ble kontaktet av politiet i Agder rundt midnatt og ble da underrettet om at det hadde skjedd en trafikkulykke med personskade. Vi har besluttet å undersøke saken nøyere og vi har folk på stedet fra i dag, sier etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten for politisaker til NRK.

De tre som satt i fluktbilen, samt de to politimennene som var involvert i saken, skal avhøres. I tillegg skal etterforskerne gjennomgå tekniske undersøkelser på ulykkesstedet, og dessuten skal trolig Spesialenheten sikre politiets lydlogg fra hendelsen, ifølge NRK.

Det var klokken 23.07 mandag kveld at politiet forsøkte å stanse en bil ved en avkjøring på E39 ved Brennåsen i Songdalen. Bilføreren ville ikke stoppe. Politibilen klarte ikke å stanse og kjørte inn i bilen, ifølge Agder politidistrikt.

Tre personer på 25, 26 og 29 år var i bilen. En av dem ble funnet alvorlig skadd i bilen. De to andre stakk til skogs, men ble senere pågrepet, skriver Fædrelandsvennen.

Sørlandet sykehus i Kristiansand opplyser at tilstanden til den alvorlig skadde mannen tirsdag var stabil. Den ene av de to som stakk til skogs, ble innlagt på sykehus til observasjon. (©NTB)