SEMIKLAR: Kjersti Tørressen (16) er klar for semfinale i Idol. Foto: THOMAS REISETER/TV 2

KRISTIANSAND: – Jeg meldte meg på for det har alltid vært en drøm for meg, men jeg er veldig sjenert og har alltid syntes at det var veldig skummelt også. Vennene mine maste på meg at jeg skulle melde meg på X-faktor da det gikk, men da sa jeg at hvis det kom en ny Idol-runde så skulle jeg heller melde meg på, forteller Tørressen til fvn.no.

Blandet respons

Derfor troppet hun veldig nervøs opp til audition og fremførte sin egenkomponerte sang «104» for dommerne Gunnar Greve, Marion Ravn, Hans Erik «Hank von Helvete» Dyvik Husby og Bertine Zetlitz. Responsen var blandet.

– Gunnar var negativ og sa at han egentlig ikke ville sende meg videre. Marion og «Hank» var mye mer positive, mens Bertine var usikker, forteller kristiansandsjenta. Hun ble dermed sendt ut på gangen for å få en ny sjanse til å overbevise dommerne.

Forberedt på å ryke

– Jeg var veldig skuffet over min egen opptreden og syntes ikke at jeg gjorde det så bra. Jeg forberedte meg egentlig på å ryke ut, men var samtidig fornøyd med å skape diskusjon blant dommerne, sier jenta fra Søm.

Zetlitz i ekstase

Tørressen fikk muligheten til å synge en ny sang og valgte da Rolling Stones' «(I Can't Get No) Satisfaction».

– Gunnar var fortsatt negativ, mens Marion og «Hank» var positive. Bertine sa at den sangen var den siste hun hadde forventet meg å synge og syntes det var så kult og ble overbevist om å sende meg videre, forteller det unge stjerneskuddet. Dermed er hun en av 40 semifinalister som skal opptre direkte og overbevise publikum om at de fortjener en finaleplass.

I hardtrening

Den sjenerte sørlandsjenta som går på dramalinja på Vågsbygd vgs, har nå lagt seg i hardtrening til semifinalen.

– Det blir skummelt å synge direkte, og jeg tenker jo at jeg ikke vil dumme meg ut og gjøre feil, men jeg tror det gjelder å øve masse så skal det gå bra, sier hun og legger til: – Jeg gleder meg veldig mye og synes det er knallgøy å få lov å være med på dette, sier 16-åringen.

Nervevrak

Hun tror at hun skal klare å holde nervene under kontroll.

– Selv om jeg er et nervevrak bak scenen så pleier jeg å skjerpe meg når jeg kommer på

«Idol-boble»

Fram til fredag kveld har hun måtte holde på hemmeligheten om at hun gikk videre. Kun familien og nære venner har fått vite at hun er Idol-semifinalist.

– Jeg har gått rundt i min egen Idol-boble siden auditionen i mai, så det blir litt spesielt at nå får alle vite det.

Første semifinale sendes direkte fra Chateau Neuf på tv 2 neste fredag. Tørressen skal delta i den tredje semifinalen som vises 30. september.