OSLO: Siv Jensen ba i sitt innlegg i finansdebatten på Stortinget om at Ap lytter til forslag fra andre partier. Samtidig beklaget hun på vegne av Fremskrittspartiet uttalelsene som falt i spørretimen onsdag.

– I går falt det en uheldig uttalelse i Stortinget. Det er en uttalelse som Fremskrittspartiet har beklaget både skriftlig og muntlig, sa Jensen, men understreket at bakgrunnen for replikkvekslingen var kritikk av hennes parti.

– Det ble trukket en sammenheng mellom handlingene 22. juli, norsk asyl— og innvandringspolitikk og Fremskrittspartiet. Det er ikke en kobling Fremskrittspartiet kan leve med, sa Frp-lederen.

Kvittert ut

Hun viste til en artikkel der hun mente det blir antydet at AUF-leder Eskil Pedersen vil holde Frp ansvarlig for massedrapsmannen Anders Behring Breiviks holdninger. Aps Helga Pedersen avviste dette kontant.

– Vi har aldri holdt Frp medansvarlig for handlingene 22. juli. Det understreker også Eskil Pedersen. Samtidig vil jeg kvittere ut Siv Jensen sin beklagelse. Den aksepterer jeg på vegne av Arbeiderpartiet, sa hun i sin replikk.

Misfornøyd Solhjell

SVs Bård Vegar Solhjell var imidlertid ikke villig til å akseptere Jensens forsøk på en beklagelse. Han refererte til Jon Risdals bok «Unnskyld» og satte spørsmålstegn ved om det han hadde hørt, faktisk var en unnskyldning.

– Men jeg ønsker å gi Jensen muligheten til å bekrefte at hun gjør det på en raus måte med anger og lovnad om at det ikke skal skje igjen, sa Solhjell, uten at Jensen benyttet muligheten.