KRISTIANSAND: – Ja, det er lovestory. Ja, det er litt Bollywood. Men er det ikke fantastisk? Alle bør feire kjærligheten og hverandre, sier Charity med en amerikansk aksent og romantisk innlevelse og overbevisning som bare en kvinne fra New York kan oppvise.

Ved første blikk

18. desember 2001 var det «love at first sight» i kjelleren på Mother India. Charity var 47 og single. Hun jobbet som psykolog på daværende Vest-Agder sentralsykehus og hadde tatt i bruk det nokså nye internettet for å fiske etter en mann. Kjell (44) var single softwareutvikler i Oslo, og kjent med teknologien. De traff hverandre, chattet noen uker. Snakket mye på e-post. Følte de ble kjent og at de hadde lyst til å bli enda mer kjent.

– Vi er nok et av pionerparene på internett-dating i Norge. Dette var veldig nytt i 2001, sier Kjell.

16. desember for ti år siden snakket de på telefon for første gang. Det ble en tretimers prat. Dagen etter inviterte Kjell på hyttetur i Hemsedal uken etter. For Charity ble det litt voldsomt. Hun våget ikke, hun ville gå litt roligere fram.

18. desember fikk hun e-post: «kan du spise middag med meg i Kristiansand i kveld – finn et sted så kommer jeg med toget».

– Jeg ble veldig interessert over at han satset så hardt. Dette var en mann som visste hva han ville. Jeg valgte Mother India – og der hadde vi en fantastisk romantisk kveld. Det var match med en gang – kjærlighet ved første blikk, ler Charity.

De satt til de ble kastet ut. Kjell skulle hjem med nattoget. De husker 18. desember 2001 som en vakker adventskveld med månelys og nydelige gater. Han dro hjem igjen med nattoget. Helgen etter ble det hyttetur til Hemsedal likevel. Noen måneder senere var de samboere. Nå har de vært gift i seks år.

– Vi elsker hverandre – og fant hverandre her ved dette bordet på Mother India. Er det rart vi kommer tilbake for å feire. Vi sitter ved samme bord som vi satt første gang – og vi nyter hverandre, forteller Kjell.

Forelskelsen øker

Begge råder andre par til å finne slike ritualer og stoppesteder i livet.

– Forelskelsen øker hver gang vi drar til Kristiansand, sier Kjell, som aldri har angret ett sekund på at han kastet seg på toget i 2001. Det er ingenting som tyder på at tradisjonen brytes med det første heller.

– Nei. Hvert år er vi enten på New Zealand eller i New York før jul. Bli til jul, sier folk. Men alltid må vi hjem til 18. desember. Vi må rekke middagen på Mother India, sier Charity.

Det eneste skår i gleden er NSB.

– Før kom vi med tog, spiste, nøt hverandre og dro hjem med nattoget. Men nå har NSB kuttet ut nattvognen i Kristiansand. Nå må vi overnatte på hotell. Skriv gjerne at NSB må få på plass den vognen igjen, sier ekteparet – før de inviterer Fædrelandsvennen til å komme igjen i 2026 – til 25-årsmarkeringen. . .

Har du noen kjærlighetsritualer? Del dem gjerne med oss i kommentarfeltet under.