— Retten ber partene uttale seg om det er ønskelig at retten oppnevner nye sakkyndige for å foreta en rettspsykiatrisk undersøkelse og avgi en ny rettspsykiatrisk erklæring om Anders Behring Breivik. Eventuelt en mer begrenset undersøkelse og erklæring, skriver tingrettsdommer Anne Margrethe Lund i et brev til aktørene i terrorsaken torsdag.

Oslo tingrett ber også om partenes syn på at Den rettsmedisinske kommisjon ikke har «vesentlige bemerkninger» til rapporten til de rettspsykiatrisk sakkyndige i terrorsaken.

Bistandsadvokat John Arild Aasen har krevd at Breivik blir innlagt på psykiatrisk institusjon for ny vurdering og undersøkelse, slik at retten og partene får et bredere grunnlag for å vurdere Breiviks sinnstilstand. Retten tar også høyde for at enkelte representanter for partene for egen regning vil begjære oppnevnt helt nye rettspsykiatrisk sakkyndige til å gjennomføre en ny utredning av Breivik.

— Retten ber samtidig om en redegjørelse for hvordan man vil stille seg til et ønske fra noen av partene om at det oppnevnes nye sakkyndige selv om man selv er den oppfatning at det ikke er nødvendig, sier Lund.

Partene har frist på seg til torsdag 5. januar med å komme med begrunnede synspunkter. (©NTB)