KRISTIANSAND: — Dette er fantastisk moro og over all forventning. Vi har aldri hatt en sånn konkurranse før, så vi ante ikke hva utfallet ville bli, men 102 bedrifter er utrolig bra, sier Christian Stavik, nyhetsredaktør i Fædrelandsvennen.

12. november lanserte Fædrelandsvennen konkurransen Årets Sørlandsbedrift 2012, hvor vi oppfordret folk til å nominere sine favoritter. Siden har forslagene strømmet på. Vi bikket 30 nominerte, 50, 70, våget vi å håpe på 100? Torsdag ettermiddag telte vi hele 102 nominasjoner.

Stort engasjement

— Hensikten med konkurransen var å få fram solskinnshistorier fra et variert og spennende næringsliv. Det har vi virkelig fått til. Listen over nominerte er en kilde til videre saker, vi har kommet over historier vi ellers ikke ville fått fram. Denne konkurransen er et tydelig bevis på at næringslivsstoff fenger. Gode historier engasjerer leserne, mener Stavik, som også trekker fram avstemningen av femte jurymedlem som eksempel.

— Vi ønsket folkets mann, og Fredrik Strømstad må vel virkelig kunne betegnes som det. Det er både hyggelig og uventet at han stakk av med oppgaven.

Nå går konkurransen inn i sin siste og avsluttende fase. Mandag 10. desember er en nøkkeldato, da trer juryen sammen for å finne sin vinner, samt åtte kandidater som går videre til et "sluttspill" som ender opp med kåringen Lesernes Sørlandsbedrift 2012. Stavik tror både jury og lesere vil få en tøff jobb.

Vanskelig jobb

— Jeg misunner dem ikke, det er veldig mange gode og verdige kandidater på listen. Nå håper vi leserne engasjerer seg og stemmer fram sine favoritter, sier Stavik.

Lørdag 29. desember blir det stor stas på nett og papir når leserne får vite hvem juryen har utpekt som Årets Sørlandsbedrift 2012. Premiene er som følger:

  • Den minste av de to vinnerbedriftene, ut i fra antall ansatte, får disponere Fædrelandsvennens VIP-losje på Sør Arena under én valgfri Start-kamp i 2013-sesongen. Inkludert er også en tre-retters middag med drikke.

  • Den andre vinnerbedriften får 50 billetter til generalprøven til en av Kildens egenproduksjoner i 2013.